Dedicatiile continua. Dati bani la finante ca vi-i da BNR inapoi

Aceasta este cheia in care citesc eu cominicatul bnr de Azi. Daca nici asta nu e finatare indirecta de deficit, atunci ce e? Iata si comunicatul:

COMUNICAT

privind extinderea gamei activelor eligibile acceptate de către Banca Naţională a României pentru operaţiunile de piaţă monetară

În conformitate cu hotărârea Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României din data de 22.02.2012, începând cu data de 1 martie a.c., va intra în vigoare extinderea gamei activelor eligibile acceptate de către Banca Naţională a României pentru operaţiunile de politică monetară, precum şi pentru operaţiuni de furnizare de lichiditate şi de garantare aferente sistemului de plăţi,.

Astfel, lista activelor eligibile va fi completată cu obligaţiuni denominate în dolari SUA, emise de România pe piaţa externă şi preluate în sistemul SaFIR prin intermediul conexiunii directe cu sistemul Euroclear, respectiv obligaţiunile înregistrate sub codul ISIN dedicat investitorilor nerezidenţi SUA.

Nivelul marjei care se deduce din valoarea de piaţă a activelor eligibile pentru a se obţine valoarea ajustată a acestora (haircut) aplicabil noilor instrumente eligibile va fi de 9%, pentru operaţiunile băncii centrale cu scadenţa de maxim o lună .

Vedeti si Secretele dobanzilor minime. Minime istorice. Aici: http://soviani.com/2012/02/28/secretul-dobanzilor-minime-minime-istorice/

3 Răspunsuri to “Dedicatiile continua. Dati bani la finante ca vi-i da BNR inapoi”

 1. Radu,

  Lasa ca-i bine asa !

  In locul BNR, eu as fi finantat indirect (pentru ca legal e voie) tot deficitul (prin rascumpararea oricator emisiuni de obligatiuni efectuate de guvern in moeda nationala deci pe piata financiar-bancara din Romania) astfel incat:

  guvernul Romaniei sa nu mai apeleze niciodata la imprumuturi = la emisiuni externe – in moneda straina = in valuta – de obligatiuni !

  Mai ales pentru ca guvernul Romaniei (la fel ca cetatenii sai care iau credite in Euro de la bancile straine din Romania) n-are nicio alta sursa de valuta necesara rascumpararii unor obligatiuni emise in valuta, decat tot imprumuturile in valuta, dar astea sunt:

  IMPRUMUTURI DE URGENTA DE LA FMI + BM + UE, adica:

  numai insotite de GARANTII DE RESTITUIRE precum MASURILE DE AUSTERITATE (taierile bugetare) OBLIGATORII !

  Si acuma zii si tu: ce sa fi facut guvernul Romaniei cu VALUTA ???

  La ce i-ar fi trebuit vreodata guvernului Romaniei VALUTA ???

  Ce investitii – ce plasamente – ar mai fi avut de facut guvernul Romaniei in Romania, la care sa fi avut nevoie sa plateasca in VALUTA ?

  Cand guvernul Romaniei nu face investitii – plasamente – nici macar in lei = moneda nationala ?

 2. sa mai zica cineva ca Isarescu nu face jocurile elitelor iudeo-francmasonice care calaresc sistemul financiar international..

  O sa ajunga Romania sa se imprumute la dobanzi comparabile cu cele ale cardurilor de cumparaturi.

 3. …. deci din pacate, BNR-ul nici nu prea are ce altceva sa-i re_finanteze guvernului pe goluri de venit = pe deficit, decat emisiunile de obligatiuni in valuta.

  Bineinteles externe, deoarece atat sursele si implicit economiile interne de valuta, atat cele ale romanilor cat si cele ale nerezidentilor, sunt – cred – oricum insuficiente pentru setea valutara (zic eu TOTALMENTE NEJUSTIFICATA ECONOMICO-SOCIAL, a oricarui trecut, prezent si viitor guvern al Romaniei) !

Lasă un răspuns

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 169 other followers